s

Dynamo Coffee Blog

  • Det bruger vi, når vi brygger filterkaffe
  • Martin Herlak

Det bruger vi, når vi brygger filterkaffe

Vores valg af kaffebrygger varierer en del afhængig af bønnetype og mængden af kaffe vi skal brygge, men to ting der altid går igen er vægten og hældekedlen.

Vi bruger altid den her vægt fra Hario. Det dejlige ved den vægt er, at den har indbygget ur, så man kan holde øje med tiden på de forskellige faser af ens brygning. Mange synes, at det er noget pjat, men det er kun indtil de selv har brugt den og for os er den helt uundværlig!

 

Vores hældekeddel er også fra Hario, men det er nok mest fordi, at det er den vi altid har brugt. Det er en rigtig god hældekeddel, som har en god balance, men egentligt så synes jeg at kedlen fra Kalita, har en væsentlig bedre hældetud end Buonoen, men nogen gange er vanens magt bare svær at bryde…

 

Hvis vi kun skal lave en eller to kopper kaffe, så bruger vi næsten altid en af Harios V60 tragte. Det kræver lidt øvelse, at få et godt og konsistent resultat på dem, men når først du er fortrolig med dem, så kan de producere rigtig god kaffe. Hvis du gerne vil se, hvordan vi bruger den, så har vi lavet en lille video, som du kan se via dette link.

En anden personlig favorit er Aeropressen. Den brygger kun en kop, men det er en suveræn lille brygger, hvor man kan variere sin brygmetode nærmest i det uendelige.

Hvis vi skal brygge 3 kopper eller mere, så er en Chemex det sikre valg. Den er utrolig nem at få et godt resultat på og det tager kun få minutter at brygge op til 8 kopper kaffe. 

Hvis du ikke har prøvet at bruge en Chemex før, så kan du se den i aktion her.

Husk altid at gøre dit brygudstyr ordentlig ren efter brug, så bliver smagen meget bedre!

God fornøjelse!

  • Martin Herlak

Antal kommentarer (1)

  • Dec 29, 2016

    Home run! Great slugigng with that answer!

    — Mimosa

Skriv en kommentar